Klik hier als u de nieuwsbrief online wilt lezen. Volg ons ook via: TwitterFacebook
Nieuwsbrief van de Emigratiebeurs

Waarom vertrekt U uit Nederland?

Voordat de EmigratieBeurs haar deuren weer opent op zaterdag 8 en zondag 9 februari in Expo Houten willen wij wat van u weten.

Wilt u voor ons één vraag beantwoorden?

WAT IS VOOR U DE BELANGRIJKSTE REDEN OM UIT NEDERLAND TE VERTREKKEN (PERMANENT OF TIJDELIJK)?

Klik op het antwoord van uw keuze:

- Meer rust en ruimte en natuurlijkere omgeving om mijn kinderen te laten opgroeien
- Nederland raakt overbevolkt
- Ben de files zat
- Teveel criminaliteit
- Slechte mentaliteit in Nederland
- Op zoek naar een andere baan
- Ga van mijn pensioen genieten
- Migranten crisis
- Klimaat regels

Klik op het antwoord naar keuze:
(slechts één antwoord mogelijk)


Gaan we nu wel of niet naar Frankrijk?

Een vraag die vele mensen zich stellen als ze over de stap nadenken om een ander leven te gaan leiden buiten Nederland. Een leven zonder werk of een leven met een nieuwe uitdaging en een bedrijf starten. Maar waar begin je dan en wat kom je allemaal tegen. Teveel natuurlijk om hier te vertellen en zelfs de presentatie die wij geven op beide beursdagen zal niet alle antwoorden geven, maar waarschijnlijk zeker wel voldoende vragen oproepen. En dat is nu juist zo belangrijk in de voorbereiding van een emigratie en het starten van bijvoorbeeld een chambres d’hôtes. Lees er meer over op onze website www.lesbiefs.eu/emigratiebeurs/.

Succesvol runnen wij (Rudolf en René) al 13 seizoenen een B&B, gîtes en minicamping in Midden-Frankrijk en waren in 2007 en 2009 deelnemers aan het programma Ik Vertrek. Op de beurs kun je ons altijd vragen stellen bij onze stand ‘Verhalen uit de praktijk’ in de Frankrijkhoek van hal 1!





Naar het buitenland? Dan eerst langs bij het GIP.

Denkt u aan wel eens aan werken, studeren, ondernemen of zelfs emigreren naar Nederland, België of Duitsland? Of heeft u in het buitenland gewerkt en vragen over uw pensioen? Overweegt u personeel uit het buitenland in dienst nemen? Kom dan eerst langs bij een van de twintig GrensInfoPunten (GIP). U vindt ze langs de gehele Nederlands-Duitse-Belgische grens, dus er is er altijd wel een in de buurt. Wij geven u graag gratis en persoonlijk advies over:

• Belastingen
• Officiële documenten van het buurland
• Pensioenopbouw
• Zorg- en sociale verzekeringen
• En nog veel meer…

De Nederlands en Duits sprekende adviseurs van het GrensInfoPunt euregio rijn-maas-noord zijn telefonisch bereikbaar op +49 (0)21 61 69 85 503. Ook kunt u uw vraag per email stellen via het contactformulier op onze website https://grenzinfo.eu/rmn/nl/aanvraag

Wij ontmoeten u graag op onze stand in hal 2 op de emigratiebeurs.

Droomplek Te Koop: het mooiste plekje van Zweden!

Wat?
Kleinschalig, karakteristiek, 19e eeuws familiehotel met eigen restaurant met panorama-uitzicht over de rivier. Een object waar je op slag verliefd op wordt!

Waar?
In de provincie Dalarna, te midden van uitgestrekte bossen, op een eigen terrein van 20.000 m2 aan de rivier, op 1 uur afstand van een skigebied. In december 2019 opent daar een internationaal vliegveld, waardoor de afstand tot Nederland nog beter bereisbaar wordt.

Waarom?
Het hotel telt 15 kamers en een beheerderswoning en beschikt over een eigen restaurant. Doordat deze regio zowel een zomer- als winterhoogseizoen kent, garandeert het hotel een jaarinkomen zonder dat neveninkomsten nodig zijn (hetgeen bij een camping vaak niet het geval is). In het laagseizoen is het hotel door een echtpaar te runnen, in het hoogseizoen met 2-4 vakantiekrachten erbij. Ook voor mensen zonder ervaring in de horeca is dit een haalbaar object.



De Wereldschool

De Wereldschool biedt Nederlands onderwijs op afstand aan kinderen van 2 t/m 18 jaar. Dit doen we al sinds 1948 en inmiddels helpen we meer dan 1.000 leerlingen in 109 landen.

Waarom Nederlands onderwijs op afstand?

Met de Wereldschool voorkom je een (taal)achterstand. Zodat…
  • jouw kinderen zonder achterstand kunnen instromen in het Nederlands onderwijs (40% van de emigranten keert uiteindelijk weer terug);
  •  jouw kinderen kwalitatief goed onderwijs aangeboden krijgen (dit is niet in alle landen een garantie)
  • jouw kinderen contact met familie en vrienden kunnen onderhouden (leuk voor opa en oma);
  • jouw kinderen later de mogelijkheid hebben een studie in Nederland te doen en de gewenste vervolgopleiding te volgen;
  • jouw kinderen vanwege hun meertaligheid bijzonder aantrekkelijk zijn op de arbeidsmarkt!

We zien je graag bij onze stand & haal je goodiebag op!!
Heb je vragen over het Nederlands onderwijs in het buitenland? Bezoek dan onze stand op de EmigratieBeurs in hal 2. Vergeet vooral je goodiebag niet!

Meet Maduro & Curiel’s Bank (Bonaire) N.V

Our employees + our clients + our community = our passion.
Maduro & Curiels Bank (Bonaire) NV is a subsidiary of the MCB Group of companies. We are the only bank with its own statutory seat on the BES islands as all other banks are branches of banking institutions located in Curacao.

We have two branches offering modern banking services. Our strong local presence is further complemented by our international ties, among others our global alliance with the Bank of Nova Scotia. Our bank is known for its personal approach, courteous dedication and deep commitment to development of our community.

We have strong appreciation and admiration for our employees who are key in realizing the Bank’s (financial) objectives and are the drivers in executing several projects to sustain our Corporate Social Responsibility. Team work and team spirit are more than words to us as we stress on actually practicing and living this value.

Join our presentation that will take place on February 9, 2020 to learn more about our products & services, the diversified career possibilities offered, how we pamper our employees and several activities executed to contribute positively to Bonaire.





Een droombaan als arts, verpleegkundige of tandarts in Noorwegen, Denemarken of Zweden via Medicarrera!

Medicarrera zoekt artsen, verpleegkundigen en tandartsen voor vaste banen in ziekenhuizen en gezondheidscentra in Scandinavië. Daarnaast hebben we ook mogelijkheden als gedetacheerde verpleegkundige in Zweden. Geschikte kandidaten en hun gezinsleden krijgen kosteloos een intensieve taaltraining tot near native niveau. Verder is er een studiereis, hulp bij de verhuizing en zorgen we voor een eerste woning. Tenslotte verzorgen we alles rond de vestiging ter plaatse zoals kinderopvang, scholen, het verkrijgen van persoonsnummers (BSN) en de beroepsregistratie. Alles kosteloos! Kom kennismaken op onze stand. We bespreken graag de mogelijkheden met je! En we leggen graag uit waarom je voor Scandinavië moet kiezen om je carrière op hoog niveau in een prachtige omgeving voort te zetten.

Meer informatie vind je op onze websites www.medicarrera.nl. En volg ons op Facebook om direct de nieuwste vacatures en leuke berichten te krijgen!

Afsluiter van de nieuwsbrief van de Emigratiebeurs
Partnerlogos
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier